Hoeness potvrdio: Kovač ostaje sto posto

Dan nakon što je Bayern Munchen osvojio dvostruku krunu, predsjednik njemačkog velikana Uli Hoeness potvrdio je kako hrvatski stručnjak Niko Kovač ostaje za kormilom kluba.

-
Niko Kovač sto posto ostaje za kormilom Bayerna, poručio je predsjednik kluba dodavši kako su u klubu zadovoljni trenerom.

Hoenes je demantirao pisanje njemačkih medija kako između Kovača i svlačionice postoji sukob.

- To su sve bajke. Momčad ne može tako dobro igrati nogomet, ako nije dobar odnos između trenera i igrača, dodao je naglasivši kako se Kovač još može razvijati kao trener.

Uli Hoeness je tijekom sezone nekoliko puta stao na stranu hrvatskog trenera, a posljednji put se oglasio u travnju.

- Kad trener u prvoj sezoni vodi na ljestvici četiri kola prije kraja i dođe do finala Kupa, onda je napravio dobar posao. Nemamo se na što požaliti, kazao je tada Hoeness dodavši: - Ne znam zašto ljudi i dalje sumnjaju u Kovača - on je jako uspješan ove sezone.

Bayern je jučer u finalu Kupa u Berlinu pobijedio RB Leipzig sa 3:0, nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka. Nakon berlinskog slavlja oglasio se i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Legenda njemačkog nogometa je tijekom sezone često imala pritužbe na rad i rezultate Nike Kovača, a u jednom trenutku je upozorio Kovača kako na klupi Bayerna nitko nije siguran. Međutim, sada je 'okrenuo ploču'.

- Nikad nismo rekli da preispitujemo njegovu ulogu. Niti jednom nismo rekli da on neće biti naš trener sve dok ima ugovor, a to je barem do 2021. godine, kazao je Rummenigge.