Poginuo bivši hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević

Bivši izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, 45-godišnji  Miroslav Aksentijević, poginuo je danas u prometnoj nesreći na motociklu kod naplatnih kućica u blizini Rume u Srbiji. 

Aksentijević je zadobio teške tjelesne ozljede u padu s motocikla nakon sudara s automobilom. U teškom je stanju prevezen u bolnicu, ali je usprkos velikim napora liječnika ubrzo podlegao ozljedama.

Poznati srpski stručnjak, koji je imao i hrvatsku putovnicu,  vodio je hrvatske odbojkašice na EP-u u Poljskoj 2009. i SP-u u Japanu 2010. godine, a s odbojkašima Varaždina osvojio je dva naslova hrvatskog prvaka, 2004. i 2005. godine. 


"U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića.

Tragičnom prometnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja.

U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s obitelji i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze sućuti ispred svih djelatnika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške obitelji.

Počivao u miru", priopćio je brzo nakon nesreće Hrvatski odbojkaški savez.