Bjelica o derbiju s Hajdukom i Zoranu Mamiću

Nogometaši Dinama u nedjelju u posljednje kolu Prve HNL igraju derbi protiv Hajduka nakon kojeg će i proslaviti naslov prvaka. Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je susret sa Splićanima.

Usprkos porazu u finalu Kupa od Rijeke, Bjelica tvrdi kako je u klubu dobra atmosfera te da žele sezonu zaključiti na način kako su igrali i tijekom cijele godine.

- Gotovo svi igrači, osim Muse i Rrahmanija, su nam na raspolaganju, dobro smo se odmorili poslije finala Kupa, pa vjerujem kako ćemo sutra gledati dobar derbi i upisati novu pobjedu', rekao je u najavi utakmice Bjelica.

Osvrnuo se i na poraz od Rijeke.

- I dalje ne bih ništa mijenjao uoči finala kupa. Pa mi smo deset dana ranije igrali u Rijeci, tamo su ih spašavale više sile i sjajni Sluga, a s tim istim igračima smo onda zaigrali u finalu. Najveći problem je bila naša energija, tu je Rijeka bila jača, a kada malo prazni uđete u ovakvu utakmicu Rijeka to kažnjava, objasnio je Bjelica te pohvalio Hajduk pod vodstvom Oreščanina.

- Definitivno su se digli. Igraju u sistemu koji je svima vrlo nezgodan. Završavaju sezonu kako su igrali tijekom cijelog proljeća, ali vjerujem da ćemo mi biti bolji. Sastav? Vidjet ćemo, imamo još jedan trening, izabrat ćemo one koji su fizički i mentalno najspremniji.

U medijima se pojavila informacija kako bi se u Dinamo na mjesto sportskog direktora mogao vratiti Zoran Mamić.

- Surađivali smo prošloga ljeta tijekom prijelaznog roka, dok smo ove godine samo razmjenjivali poruke, čestitali jedan drugom na rezultatima. A o drugim stvarima ništa ne znam, zaključio je Bjelica.