"Sportski vremeplov": emisija o Draženu Petroviću

"Košarkaški Mozart" kako su ga mnogi zvali, prema anketi internetskog portala za vrijeme EP 2013. u kojoj su sudjelovali sami košarkaši - najveći europski košarkaš svih vremena, među pedeset najuspješnijih u promociji Eurolige, također i među pedeset najboljih igrača u NBA povijesti.

Igrao je za Šibenku, Cibonu, madridski Real, Portland i New Jersey. Osobito su upečatljiva dva naslova europskog prvaka s Cibonom 1985. i 1986.

S reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio je naslov svjetskog prvaka 1990. u Buenos Airesu, te broncu četiri godine ranije u Madridu. Europsko zlato - na prvenstvu u Zagrebu 1989, broncu u Ateni dvije godine ranije.

Osvajač je i tri olimpijska odličja - broncu u Los Angelesu 1984, te srebro u Seulu 1988, također i s hrvatskom reprezentacijom u Barceloni 1992. u povijesnom finalu protiv SAD-a.Podsjetnik na košarkaškog velikana Dražena Petrovića poslušajte kroz tri priče - s majkom Biserkom Petrović, suigračem Franjom Arapovićem i najtrofejnijim hrvatskim košarkaškim trenerom Mirkom Novoselom...

O Draženu Petroviću govorimo u emisiji "Sportski vremeplov" u utorak 11. lipnja u 21.05 na I. programu Hrvatskoga radija.