SP Taekwondo: Stojković bila nadomak medalje

Dvostruka europska prvakinja Iva Radoš (73 kg) nije uspjela proći prvo kolo Svjetskog taekwondo prvenstva što se do nedjelje održava u engleskom Manchesteru. Ivi je ždrijeb na početku namijenio višu i bržu Kineskinju Yunfei Guo pa se kapetanica hrvatske reprezentacije nakon poraza 3-7 od natjecanja oprostila vrlo rano.

To isto dogodilo se i 19-godišnjem Leonu Glasnoviću (58 kg), no on je pružio jako dobru borbu protiv iskusnijeg Francuza Kylianna Bonneta (28-33). Vodio je Leon nakon prve (12-6) i druge runde (21-18) no u trećoj je ostao bez snage,a tako i bez prolaza u drugo kolo u kojem bi ga čekao jedan od favorita natjecanja Južnokorejac Jang Jun.

Najbolji dojam, prvog dana natjecanja u velebnoj Manchester Areni, ostavila je najmlađa i najlakša članica 16-člane hrvatske reprezentacije, 17-godišnja Splićanka Lena Stojković (46 kg).

Nakon što je eliminirala Amerikanku Rodriguez (28-8), Lena je izbacila i europsku prvakinju ih 2016. i svjetsku doprvakinju iz 2015. godine Ukrajinku Irinu Romoldanovu (17-16). Istom silinom i energijom Lena se nastavila boriti i u četvrtfinalu protiv svoje iranske vršnjakinje, dvostruke kadetske prvakinje svijeta Mahle Momenzadeh. Nakon dvije runde, vodila je Lena 13-7, sredinom posljednje runde i 20-9. No, onda se dogodilo nešto pomalo nevjerojatno. Iranka je u posljednjih 80-tak sekundi napravila 19 bodova i pobijedila s 30-20, a mlađahna članica splitskog Marjana kod vrlo izglednog vodstva naprosto je zablokirala pa do kraja borbe nije izborila niti jedan bod.

Sutra, drugog dana natjecanja na SP-u, od hrvatskih predstavnika u borilište ulaze Josip Teskera (54 kg), Deni Andrun Razić (68 kg) i Doris Pole (preko 73 kg).