Indijski nogometni savez potvrdio Štimca kao izbornika

Indijski nogometni savez potvrdio je danas imenovanje Igora Štimca novim izbornikom muške seniorske nogometne reprezntacije te države.

Štimac je potpisao dvogodišnji ugovor, a tajnik Indijskog saveza (AIFF) pohvalio ga je prilikom predstavljanja: - Njegovo iskustvo na trenerskom poslu i kao igrača sigurno će dodati vrijednost našoj momčadi i cijelom indijskom nogometu, rekao je Kushal Das.

- Indijski nogomet prolazi kroz tranziciju i uvjeren sam da će njegovo iskustvo pomoći da se popnemo u više sfere. Želim mu dobrodošlicu, dodao je predsjednika AIFF-a Praful Patel.

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik prvi će izazov na indijskoj klupi imati na Kraljevom kupu na Tajlandu, gdje će "Plavi tigrovi" zaigrati protiv 82. reprezntacije svijeta Curacaoa 5. lipnja.

Indian Express tvrdi kako je 51-godišnji Štimac na razgovor za posao došao s pripremljenim popisom od 36 igrača koji će mu sačinjavati širi izbor, pa je svojom pripremljenošću impresionirao čelnike indijske nogometne federacije te su ga bez puno dvoumljenja izabrali za nasljednika Engleza Stephena Constantinea, koji je vodio Indijce u zadnje četiri godine. Plaća bi mu, prema zadanom budžetu Indijskog nogometnog saveza i pisanju tamošnjih medija, trebala biti oko 25 tisuća američkih dolara mjesečno.