Queen's Club čuva "wildcard" za Andyja Murraya

Organizatori teniskog ATP turnira Queen's Club, koji se igra u lipnju, čuvat će jedan "wildcard" za škotskog tenisača Andyja Murraya, koji tek treba potvrditi svoje sudjelovanje, objavljeno je u utorak.

Murray, bivši prvi tenisač svijeta i trostruki osvajač Grand Slam turnira, nije igrao natjecateljski tenis od ispadanja u prvom krugu Australian Opena u siječnju, a nakon toga je podvrgnut operaciji kuka. Trenutačno je 217. na ATP ljestvici.

Škot je prošli mjesec izjavio kako više ne osjeća bolove u kuku te da nije pod pritiskom da se što prije vrati na teniske terene. Rekao je da to namjerava učiniti samo ako mu tijelo bude dopustilo.

- Wildcard pozivnica se čuva za peterostrukog osvajača ovog turnira Andyja Murraya, koji će na vrijeme objaviti je li u stanju natjecati se, objavili su organizatori. Murray je zadnji put naslov u Queen's Clubu osvojio 2016. godine, a prije toga je slavio na tom turniru 2009., 2011., 2013. i 2015.

Turnir u Queen'su počinje 17. lipnja i tradicionalno se smatra "zagrijavanjem" za Wimbledon.

Prošle godine naslov je osvojio najbolji hrvatski tenisač i dvostruki osvajač Queen's Cluba Marin Čilić koji je, kako kažu organizatori, potvrdio svoje sudjelovanje i ove godine.