Lozo: Caktaš vodi Hajduk u Europu, Bjelica održava formu za Kup

U emisiji Stadion Marko Lozo i Marijo Strahonja analizirali su 32. kolo domaćeg prvenstva, u kojem je nakon osiguranog naslova Dinama najzanimljivija borba za treće i četvrto mjesto, odnosno za plasman u Europu.

Dinamu je stigao još jedan kandidat za Europu, Lokomotiva, a Nenad Bjelica želi zadržati formu barem do finala Hrvatskog kupa. U borbi za Europu najviše je pak u ovom kolu profitirao Hajduk, koji je svladao Inter na Poljudu.

O Dinamu Lozo je rekao: - Treba zadržati formu do finala Kupa, što nije lako. Velik je broj igrača i treba se motivirati za dobru igru. Pobjeda Dinama je zaslužena, možda rezultatski preizražena s obzirom na tijek događanja. Lokomotivi je ovo bila možda najbolja utakmica u proljetnom dijelu sezone.  

Osvrnuo se posebno na jednog igrača: - Luka Ivanušec ima jednu vrlinu, igru jedan na jedan, što se danas traži, Treba naći bolji klub u kojem će više napredovati, ispred njega je sigurno svijetla budućnost.

Vidjeli smo nekoliko načina Dinamove igre.

- Dinamo ima mehanizme igre preko boka, kroz centar i kroz individualnu kvalitetu. U igri kroz centar je ključna uloga Petkovića, a kad ne ide sustavno imaju individualnu kvalitetu, što smo sad vidjeli kod gola Olma.

Rijeka je svladala Istru 1961 s čak 7:0.  

- Rijeka se vratila pobjedama, što je bitan psihološki moment uoči derbija s Dinamom i finala Kupa, smatra Lozo i dodaje: - Dolaskom Bišćana u Rijeku vidljivi su jasni mehanizmi igre, promijenio je sustav igre, posebno lako pobjeđuje u utakmicama sa slabijim momčadima.

O Puljanima Lozo kaže: - Nisu jasni njihovi ciljevi, žele li razvoj mladih igrača, Europu, rezultat?  

Najavio je i derbi u sljedećem kolu: - Dinamo je i protiv Osijeka i protiv Rijeke i protiv Hajduka igrao dosta čvrsto u bloku, svakako će biti zanimljivo.

Što Lozo misli o Hajduku?

- Za Hajduk su sada najbitnije pobjede i mjesto za Europu. Caktaš je velik kapacitet i klasan igrač. Zašto toliko zabija? Jer je igra Hajduka složena da odgovara njemu i on u ovom trenutku vodi Hajduk u Europu, komentirao je Lozo ovog proljeća prilično dobre Splićane.

O relativnom neigranju Ante Palaverse: - Palaversa je preko noći stekao slavu i da ga sad Oreščanin koristi više mogao bi se ozljediti ili tko zna što bi se moglo dogoditi. Ovako kako ga Oreščanin dozira je najbolji mogući pristup.


- Oreščanin je trener s jasnom ideom, daje prilike svim igračima jer rotira i treba selektirati momčad za sljedeću sezonu, dodao je.