Iker Casillas doživio srčani udar na treningu

Legendarni španjolski vratar Iker Casillas (37) doživio je srčani udar, no portugalski mediji javljaju kako vratar Porta nije u životnoj opasnosti.

Kako prenose Portugalci, Casillas se nije dobro osjećao nakon treninga nakon čega je hitno prevezen u bolnicu, gdje su liječnici utvrdili kako je pretrpio srčani udar. Odmah je operiran i više nije u životnoj opasnosti.

Bivši vratar španjolske reprezentacije od srpnja 2015. je član Porta nakon što je 16 godina branio za Real Madrid.

- Siguran sam da to neće biti njegov posljednji ugovor. Iker je kazao kako voli ovaj klub i ovaj grad, a zna se da u Porto nije došao zbog novca, poručio je predsjednik Porta Pinto Da Costa.

Casillas je jedan od najboljih golmana svih vremena, ali i jedan od najuspješnijih nogometaša u moderno doba. U karijeri je osvojio ukupno 20 klupskih trofeja, pri čemu je s Realom osvojio tri Lige prvaka, dok je u dresu španjolske reprezentacije bio svjetski (2010.) i dvostruki europski prvak (2008., 2012.).

U karijeri je sakupio više od 1000 nastupa pri čemu je 167 puta branio za 'furiju', a 725 puta u dresu 'Kraljevskog kluba".

Vijest o Casillasovom srčanom udaru šokirala je svijet sporta, a bivši najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal jedan je od prvih koji mu je poželio što brži oporavak.

- Šaljem ti veliki zagrljaj Iker, poručio je Nadal.