Eriksen: Pomogli smo Ajaxu, srećom nije bilo 2:0

Dvoboj najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka  pripao je sinoć u Londonu gostima iz Amsterdama. U prvom susretu polufinala Ajax je pobijedio Tottenham 1-0.

-    Odigrali smo ispod prosječno, ni blizu onako kako znamo, prokomentirao je za BT Sport nakon utakmice Christian Eriksen, koji je 2013. iz Ajaxa prešao u Tottenham.

Nizozemska je momčad bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.

-    Prvih 20 minuta samo smo gledali loptu protiv momčadi koja voli imati loptu u svojim nogama, a to ne može tako. Zbog nas su izgledali bolji nego što jesu. Pomogli smo im da kontroliraju utakmicu, što je naša pogreška.

Tottenhamu su nedostajali najbolji napadači, Kane i Son, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer domaćin nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako je u drugom dijelu pritisnuo Ajax. Međutim, i u jeku napada Engleza Neres je u 78. minuti imao "mat-situaciju", ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića.

-    U polufinalu smo i moramo biti bolji. Imamo sreće što nije bilo 2:0 i što je lopta pogodila vratnicu jer bi to bila potpuno drukčija utakmica sljedeći tjedan, dodao je Eriksen.