Petra Martić u Istanbulu osvojila prvi naslov u karijeri!

Hrvatska tenisačica Petra Martić pobijedila je  u finalu WTA turnira u Istanbulu mladu Čehinju Marketu Vondrousovu s 1:6, 6:4 i 6:1 za sat i 55 minuta igre, osvojivši svoj prvi WTA naslov u karijeri!

Dvadesetosmogodišnjoj Martić bio je to treći finale karijere i "treća sreća" - 2012. godine predala je finale Kuala Lumpura Hsieh, a prošle godine u Bukureštu bolja je bila Sevastova.


Početak susreta nije obećavao jer je Martić nakon tek nešto više od 20 minuta gubila s 0:5, i to uz čak tri izgubljena servisa. No, u šestoj je igri susreta oduzela servis suparnici, pa iako to nije utjecalo na rasplet prvog seta, imalo je utjecaja na ostatak dvoboja. Naša je igračica, doduše izgubila i svoj četvrti servis-gem u meču i sveukupno prvu dionicu s visokih 1:6, ali je počela mnogo bolje igrati na servis suparnice.

Drugi je set započeo s tri uzastopna "breaka", a dva je ostvarila Martić, koja je tako povela  2:1, da bi potom iz šestog pokušaja napokon osvojila gem na svom početnom udarcu i to bez izgubljenog poena za 3:1. Martić više nije gubila servis do kraja dvoboja, iako je u drugom setu bila suočena sa još šest "break-lopti", tri kod vodstva 3:2 i tri kod servisa za set kod 5:4. U toj drugoj situaciji Vondrousova je imala 0:40, ali Martić je osvojila pet poena zaredom i izjednačila rezultat u susretu.

U trećem setu Vondrousova je dobila prvi gem na svom početnom udarcu, a onda je uslijedila nezaustavljiva serija Martić, koja je osvojila čak šest gemova zaredom za svoj prvi WTA naslov!

Mlada, 19-godišnja Vondrousova je tako ostala na jednom osvojenom WTA naslovu, onom u Bielu 2017. godine.