Direktor ABA lige za HRT: Morali smo donijeti neke odluke

Crvena zvezda četvrti put u povijesti osvojila je regionalnu košarkašku ABA ligu. U petom, odlučujućem dvoboju bolja je bila od Budućnosti s 97:54.

Utakmicu je obilježio incident - publika je raznim predmetima gađala igrače Budućnosti tijekom zagrijavanja, zbog čega je susret počeo jedan sat kasnije.

- Mi smo jednostavno morali donijeti neke odluke, poduzeli smo da se očisti jedan dio parketa kraj klupe Budućnosti da se stavi žandarmerija i osiguranje i nakon toga je sudac, koji je najmjerodavniji, donio odluku da se pozove ekipa Budućnosti nazad na parket, i tako je i učinjeno, rekao je Krešimir Novosel, direktor natjecanja.

- Uvjeti u dvorani su nažalost u cijeloj finalnoj seriji, kako na utakmicama u Beogradu, tako i na utakmicama u Podgorici bi se dalo razgovarati o tome koliko je sve to regularno. Jučer što se dešavalo u Beogradu - ista je situacija bila pred treću utakmicu u Podgorici tako da su oba kluba loše reagirali s osiguranjem i pripremama za utakmicu, dodao je Novosel.   

Budućnost je u priopćenju nakon susreta navela da ABA liga za njih više ne postoji, no u menadžmentu lige zbog toga nisu previše zabrinuti.

- Ovo je četvrta sezona kako je ustrojena ABA liga da su klubovi vlasnici i još se nije dogodilo da neki klub nije želio igrati prvu ligu, zaključio je Novosel.