Budućnost traži smjene čelnika ABA lige nakon incidenta u Beogradu

Peta, odlučujuća utakmica finalne serije u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi između Crvene zvezde i Budućnosti u Beogradu imala je neslavnu uvertiru u kojoj su domaći navijači prije početka dvoboja fizički napali igrače gostiju. 

Kaos u Beogradu: Navijači Zvezde napali igrače Budućnosti


Iz Budućnosti su se oglasili priopćenjem u kojemu su, među ostalim, naveli kako su direktor i sportski direktor ABA lige Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa, u dogovoru s Nebojšom Čovićem (direktor Crvene zvezde) omogućili neregularnosti i fizičke napade na igrače te zahtijevaju njihovu smjenu.

- Igrači i stručni stožer Budućnosti večeras su doživjeli horor - linč i fizičko nasilje. Nakon napada koji su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji, uključujući i srpske, a koji su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, stolicama i drugim predmetima, i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija poslala klubu u službenom priopćenju, stoji među ostalim u priopćenju.

Navodi se kako su tom prilikom ozlijeđeni Norris Cole i Suad Šehović te da je Nemanja Gordić pogođen stolicom.

- Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Nažalost, mada su Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih ozljeda košarkaša i stručnog stožera, s potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati sa 20:0 u korist Crvene zvezde. Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bismo sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na našu momčad što je u takvim uvjetima ipak izašla na teren", dodaje se u priopćenju u kojemu zahtijevaju i konkretne mjere.

- O svim događanjima ćemo detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu, stoji u priopćenju Budućnosti.