Zekić u Stadionu: Ne bojim se za Dinamo, bojim se za druge klubove

Nogometaši Dinama osigurali su naslov prvaka šest kola prije kraja hrvatskog prvenstva, a uspjeh zagrebačke momčadi i utakmice 30. kola Prve HNL u emisiji Stadion analizirao je bivši trener Osijeka Zoran Zekić.

- Kako su napravili prijelazni rok ove sezone, kako su pogodili sa svim ovim igračima i kako je trener Bjelica je sve uštimao, to je nevjerojatno. Kad bi napravili anketu tko je znao za Petkovića kad je dolazio u Dinamo, jako malo ljudi je bilo upoznato s time tko je on i koje kvalitete nosi. To je pokazatelj važnosti trenera. On je ciljano doveden, a sada već imaju ciljana pojačanja. Ne lutaju, znaju profil igrača koji su im potrebni, imaju i tu određene automatizme. Ne bojim se za njih da će to opet odraditi na zadovoljavajući način. Bojim se za druge klubove, kako će to pratiti, jer, lijepo je to sve, ali nije lijepo čuti podatak da je netko na 28 bodova prednosti. Znači da su oni jako kvalitetni, a da mi svi ostali, koji smo radili u hrvatskom nogometu, imamo puno nedostataka, no imamo motiv da se približimo, analizirao je Zekić.

Hajduk je uvjerljivo svladao Rijeku 4-0 (3-0) u Jadranskom derbiju i dostigao Osijek.

- Hajduku se u ovoj utakmici sve otvorilo, zabili su gol u drugoj minuti i Rijeka nije mogla dalje igrati kako je htjela. Hajduk je imao pravu energiju, jasni su njihovi automatizmi od dolaska Oreščanina, mi koji smo igrali protiv njega iščitavamo viziju i namjeru, ali sada su postali toliko dobri i agresivniji. Uživao sam, najbolja predstava jedne momčadi u ovom dijelu prvenstva, rekao je Zekić.