Skender: Ako izdržimo do odmora šanse nam progresivno rastu

Uoči sutrašnjeg polufinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama u Zagrebu Osijek je doživio neugodan poraz u Puli, no novi trener Dino Skender rekao je da neće puno mijenjati, načelno se nada kako je loša predstava u Puli bio samo slab dan.

- Ne bih rekao da nas je poraz u Puli šokirao, iako smo nesretni kako je utakmica završila. S obzirom da sutra već igramo polufinale Kupa, naravno da ćemo pokušati dati sve karte u taj Kup, nemamo pravo na neka kalkuliranja i kombinacije, idemo s najjačim mogućim snagama, najavio je.

Podrobnije je to objasnio:

- Moramo biti svjesni da je utakmica u Puli bila specifična, defanzivno smo dobro izgledali, što se tiče obrane bilo je dobro, ali smo malo slabije odigrali prema naprijed, iako smo u drugom dijelu imali lijep period s nekoliko prilika. Da je bilo više sportske sreće ta utakmica bi završila najmanje neriješeno, jer mislim da sigurno nismo zaslužili poraz. U Zagrebu će nam također trebati dobra defanziva, pa ni ja sad ne smijem ludovati i sve preokrenuti naglavačke, jer neke stvari su dosad bile dobre. Moram danas vidjeti na treningu kako će dečki reagirati, ali velikih promjena neće biti.

O Dinamu Skender je rekao:

- Dinamo je u ovom trenutku za naše prilike jako moćna ekipa, čak i za europske prilike. Ovaj vikend su odmarali prvu 11-oricu koja će se suprotstaviti nama. Očekujem 11 igrača Dinama koji su igrali protiv Istre. Znamo da su defanzivno jako čvrsti i kažnjavaju i najmanju pukotinu u protivničkim redovima. Ako se budemo previše otvarali, to može biti opasno za nas. Pokušat ćemo čvrstim blokom, s nižom donjom zonom, umiriti protivnika i pokušati što je moguće kasnije da dođe veliki pritisak i šansa za njih. Želimo se oduprijeti čvrsto i tvrdo te onda iz defanzive tražiti priliku iz kontri i polukontri. Ako je moguće da do poluvremena održimo "nulu", onda nam šanse u nastavku progresivno rastu, smatra Skender.