ATP Monte Carlo: Mektić i Škugor u finalu

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor plasirali su se u finale parova na ATP turniru tenisača iz serije Masters 1000 u Monte Carlu, oni su u polufinalu sa 6-4, 6-3 svladali Argentince Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa.

Hrvatski tenisači tijekom cijelog susreta nisu bili suočeni s nijednom "break-loptom", ukupno su u devet svojih servis-gemova izgubili 10 poena, dok su oni tri puta oduzimali servis argentinskoj kombinaciji, jednom u prvom, a dva puta u drugom setu.

Za Mektića i Škugora to će biti prvi zajednički nastup u finalu nekog ATP turnira. Mektić će u nedjelju tražiti svoj sedmi naslov, a već treći na nekom turniru iz serije Masters 1000, lani je s Austrijancem Alexanderom Peyom osvojio Madrid, dok je prije mjesec dana sa Zeballosom trijumfirao u Indian Wellsu. Škugor je dosad osvojio četiri naslova, no nijedan iz serije Masters 1000, ali pokazatelj odlične forme je naslov osvojen prije tjedan dana u Marakešu s Austrijancem Juergenom Melzerom.

Suparnici Mektića i Škugora u finalu bit će Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof koji su u polufinalu svladali treće nositelje Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa sa 7-6 (4), 6-4.

Finalni dvoboj igra se u nedjelju od 11.30 sati.