Rebićeve majstorije oduševile i UEFA-u

Eintracht je prije 39 godina u finalu tadašnjeg Kupa UEFA-e svladao Borussiju Mönchengladbach, a od tada čeka na veliki europski uspjeh. Ova generacija na čelu s trenerom Hutterom izbacila je u četvrtfinalu jaku Benficu, a na putu do finala sada joj stoji još samo Chelsea.

Pothvat je još veći kad se zna da je prije tri godine Eintracht igrao u doigravanju za opstanak u Bundesligi, a evo ga sada u polufinalu Europske lige.

Važan čimbenik preporeda su Hrvati, Niko Kovač je taj klub vodio od 8. ožujka 2016. i prvo ga je spasio od ispadanja, potom osvojio 11. mjesto u sezoni 2016./2017., kad je došao i u finale Njemačkog kupa, a u sezoni 2017./2018. osvojio je Kup, što je bio prvi pokal za Eintracht od 1988. godine.

Drugi Hrvat, Ante Rebić, također je neizostavni dio preporoda. Doveo ga je Kovač u srpnju 2016. godine, prvo na jednogodišnju posudbu. Rebić je briljirao na Svjetskom prvenstvu u dresu Hrvatske, a i ova sezona u dresu frankfurtskog kluba mu je odlična. U jučerešnjoj velikoj pobjedi nad Benficom bio je sjajan, razbijao je suparnika, prodirao, jurio po terenu i asistirao za gol.

Tako je i UEFA izdvojila jedan njegov dribling između trojice kao potez utakmice.Nakon pobjede u Franfurtu je uslijelo veliko slavlje.