Pochettino: Ajax je favorit, izbacio je Real i Juventus

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino izjavio je u četvrtak da je Ajax favorit u polufinalu Lige prvaka.

- Nitko nije očekivao da ćemo eliminirati Manchester City, ali to se dogodilo i takve pobjede mogu vam napumpati samopouzdanje. No, takvim samopouzdanjem treba znati upravljati i zato sada moramo biti ponizni i imati respekt prema Ajaxu. Oni su izbacili Real Madrid i Juventus, i ako ćemo biti realni oni su favoriti u polufinalu. Ako i nisu favoriti, onda smo barem na istoj razini. Vjerujem da ćemo gledati dvije fantastične utakmice, napadački nogomet i sve je moguće, kazao je Pochettino.

Tottenham je domaćin prve polufinalne utakmice (30. travnja), a uzvrat je u Amsterdamu (8. svibnja). Drugi polufinalni par čine Barcelona i Liverpool.

Na novinarski upit da li vjeruje da njegova momčad može osvojiti Ligu prvaka, Pochettino je odgovorio: - Utakmice protiv Manchester Cityja pokazale su da je u nogometu sve moguće. Nije sve u talentu, igračke kvalitete nisu vam dovoljne da stignete do polufinala Lige prvaka. Važno je samopouzdanje i pravi mentalitet. Ova momčad Spursa ima karakter i pravi mentalitet, vjeruje da je sve moguće.