EP hrvanje: Starčević u "osvetničkoj" misiji protiv Vlasova

Ždrijeb je bio nemilosrdan prema najboljem hrvatskom hrvaču Boži Starčeviću, koji će se već u prvom kolu Europskog prvenstva grčko-rimskim načinom u Bukureštu, u kategoriji do 77 kg, boriti protiv dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Rusa Romana Vlasova.

Vlasov je i trostruki prvak Europe, a do zlata na OI 2016. u Rio de Janeiru došao je pobijedivši u polufinalu Starčevića, iako ga je naš hrvač naočigled svjetske sportske javnosti pobijedio "tušom". No, sudac borbe to nije tako vidio, a nije dopustio ni pregled video snimke koja bi nedvojbeno pokazala da je Starčević zaslužio pobjedu i plasman u finale. Naš je borac na kraju ostao bez zasluženog olimpijskog odličja, jer je poražen u borbi za broncu.

Osim Starčevića, u petak će na strunjaču još dvojica hrvatskih reprezentativaca koji također nisu bili sretne ruke pri ždrijebu. Ivan Huklek će u kategoriji do 87 kg u prvom kolu hrvati protiv Ukrajinca Žana Beleniuka, osvajača srebrne medalje na OI-ju 2016. u Riju, svjetskog prvaka iz 2015. i dvostrukog europskog prvaka. U kategoriji do 130 kg Ante Milković je za suparnika dobio Turčina Rizu Kayaalpa koji je sedmerostruki europski prvak, trostruki prvak svijeta i osvajač olimpijskog srebra i bronce.

U subotu će u Bukureštu na strunjaču preostala trojica hrvatskih reprezentativaca u kvalifikacijskim borbama, koji će svoje suparnike saznati u petak. U kategoriji do 60 kg nastupit će Ivan Lizatović, do 72 kg Dominik Etlinger, a do 82 kg Filip Šačić.
Borbe za odličja na rasporedu su u subotu i nedjelju.