SP: Vaterpolisti u skupini s Australijom, SAD-om i Kazahstanom

U hotelu Westin održan je ždrijeb skupina za Svjetsko vaterpolsko prvenstvo 2019. u Južnoj Koreji.

Vaterpolski turnir na rasporedu je od 14. do 27. srpnja, a naizmjenično će se svakog drugog dana igrati utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Put prema željenoj obrani naslova izabranici Ivice Tucka započet će 15. srpnja utakmicom protiv Australije. U drugom kolu igrat će protiv Amerikanaca 17. srpnja, a u posljednjem dvoboju grupne faze, 19. srpnja, čekat će ih Kazahstan.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine će igrati utakmice za plasman među osam najboljih.

Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja.

Osvoje li prvo mjesto u skupini, hrvatski vaterpolisti će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja drugoplasirane reprezentacije iz skupine D i trećeplasirane momčadi u skupini C.

Prije dvije godine hrvatski vaterpolisti su osvojili naslov svjetskih prvaka u Budimpešti, pobijedivši u četvrtfinalu Italiju (12:9), u polufinalu Srbiju (12:11), a u finalu su bili bolji od Mađarske (8:6). Broncu je osvojila reprezentacija Srbije.

U konkurenciji vaterpolistica Hrvatska nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, a u Gwangjuu će naslov svjetskih prvakinja braniti reprezentacija SAD-a.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo vaterpolista:

Skupina A - Srbija, Južna Koreja, Crna Gora, Grčka
Skupina B - SAD, Hrvatska, Kazahstan, Australija
Skupina C - Južna Afrika, Novi Zeland, Španjolska, Mađarska
Skupina D - Brazil, Njemačka, Italija, Japan

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo vaterpolistica:

Skupina A -  Južna Afrika, Novi Zeland, Nizozemska, SAD
Skupina B - Kanada, Mađarska, Rusija, Južna Koreja
Skupina C - Kuba, Grčka, Kazahstan, Španjolska
Skupina D - Japan, Italija, Kina, Australija