Emiliano Sala danas bi proslavio 29. rođendan

Tragično preminuli argentinski nogometaš Emiliano Sala danas bi proslavio 29. rođendan. Dvotjedna potraga za mladim igračem ujedinila je u molitvama cijeli nogometni svijet, a na posljednji počinak u njegovu rodnom Santa Feu ispratilo ga je više od 3 i pol tisuće ljudi

Sala je s pilotom Piper Malibua poginuo pri padu zrakoplova u La Manche 21. siječnja ove godine. Argentinac je u večernjim satima letio iz Nantesa, grada u kojem je do tada igrao, za Cardiff gdje je trebao nastaviti karijeru. Zrakoplov je u trenutku prelijetanja La Manche nestao s radara, a pronađen je tek nakon dvotjedne potrage. Iz olupine je izvučeno tijelo nogometaša, a tijelo pilota Davida Ibbotsona nije pronađeno.


Nakon tri dana od nestanka zrakoplova policija je službeno okončala potragu za nestalima. Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu. U pomoć su uskočili i brojni nogometaši s donacijama kako bi se potraga nastavila.

Brojni klubovi oprostili su se od Sale, a svoje poruke poslali su i brojni bivši i sadašnji nogometaši. Francuski prvoligaš Nantes odlučio je odati počast Sali povlačenjem dresa s brojem 9.