Pula: Košarkašice Medveščaka favoritkinje za osvajanje Kupa

Završnica Kupa "Ružica Meglaj-Rimac" za košarkašice održat će se sutra i u subotu u Puli, a na njoj će nastupiti četiri ekipe s time da će sutra završni turnir u Domu sportova otvoriti Medveščak i Ragusa (17 sati) dok će potom u 19.30 sati na parket istrčati domaće igračice Pule Črnja Tours i Šibenika, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Puli.

Premda trener pulskih košarkašica Ivan Đukić ne želi gledati dalje od polufinalnog sraza sa Šibenčankama on smatra kako bi ulazak u finale Kupa, ali i u samu završnicu prvenstva bila doista sjajna završnica sezone.

- Medveščak je najkvalitetnija hrvatska ekipa, ali ako dođemo u priliku da igramo protiv Zagrepčanki, sigurno je da se nećemo predati bez borbe. No, najprije moramo pobijediti Šibenik koji nema pravog centra te je za očekivati da će moje košarkašice dominirati u reketu. U tom nam segmentu ne mogu parirati i jedino što im ne smijemo dozvoliti je to da nas ne pretrče, kazao je trener Pule Črnja Tours Ivan Đukić.

Trener Šibenika Stipe Bralić je pak poručio kako je sam plasman njegove ekipe u završnicu kupa veliki uspjeh.

- Dvaput smo u prvenstvu izgubili od Pule, no ukaže li nam se prilika, znat ćemo je iskoristiti, ustvrdio je Bralić.

U prvom polufinalnom susretu između Medveščaka i Raguse ne bi trebalo biti veće neizvjesnosti jer su Zagrepčanke apsolutne favoritkinje i sve osim njihove pobjede predstavljalo bi veliku senzaciju.

- Neka pobijedi ženska košarka i neka se ona prikaže u najboljem izdanju, poručio je trener Medveščaka Braslav Turić.

Finalna utakmica kupa Hrvatske na rasporedu je u subotu s početkom u 17.30 sati.

U Puli će se tako nakon 26 godina posta opet igrati završni turnir jednog košarkaškog natjecanja. Davne 1993. godine za pehar namijenjen pobjedniku Kupa Krešimira Ćosića borile su se Gradine, Zadar, Cibona i Slobodna Dalmacija, a slavili su Splićani. Sada je stigao red na košarkašice, a sama završnica kupa je zapravo "rođendanski poklon" pulskom klubu koji je lani proslavio 20 godina djelovanja. Od 1993. godine u Puli nije bio niti jedan završni turnir u nekom momčadskom sportu u seniorskoj konkurenciji pa je ovo prigoda da i gledatelji, malo jače, podrže pulske košarkašice koje imaju još jednu sjajnu sezonu.