Braća Kvesić u dramatičnim borbama donijeli Hrvatskoj dvije bronce

Braća Anđelo i Ivan Kvesić na dramatičan su način osvojili brončane medalje na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

Anđelo Kvesić osvojio je broncu u teškoj kategoriji (preko 84 kg)  nakon što je senzacionalno prekrenuo zaostatak 0:2 15-ak sekundi prije kraja i pobijedio Gruzijca Gogitu Arkaniju s 3:2.

Samo nekoliko minuta kasnije i Ivan Kvesić, aktualni svjetski prvak i europski doprvak u kategoriji do 84 kg, osvojio je broncu u poluteškoj kategoriji svladavši Francuza Farouka Abdesellema. Hrvatski borac poveo je 1:0, a nakon izjednačenja marljivo je nastavio osvajati bodove, pa je poveo s 3:1, ali i primio udarac nogom u glavu.

Francuz je tako preokrenuo na 3:4, ali doslovno u posljednjoj sekundi izašao je pod pritiskom Ivanovih napada s tatamija. Bila mu je to četvrta kazna i diskvalifikacija. Dok je semafor pokazivao kako je francuski natjecatelj pobjednik i dok su već slavili francuski navijači, stvarni, veliki i ovom prigodom osobito sretni pobjednik bio je Ivan Kvesić, koji je taj trenutak burno proslavio s bratom Anđelom i ostalim članovima hrvatske karate reprezentacije.