"Barakude" u Zagrebu brane naslov u Europa kupu

Osam ponajboljih najboljih europskih reprezentacija igrat će završnicu Europa kupa od 5. do 7. travnja na bazenu Mladosti u Zagrebu. Hrvatski vaterpolisti brane naslov pobjednika.

Nacionalne vrste Crne Gore, Grčke, Italije, Mađarske, Rusije, Srbije, Španjolske i Hrvatske borit će za titulu pobjednika ovog prestižnog europskog natjecanja. Prvoga dana 5. travnja turnir otvaraju Mađarska i Crna Gora, a potom slijede dvoboji Španjolske i Srbije, te Italije i Rusije, dok Hrvatska od 20.15 sati igra s Grčkom.

- Za danas je predviđeno okupljanje reprezentacije prije prvog velikog natjecanja ove godine. Želja nam je braniti naslov pobjednika od prošle godine. Bit će iznimno teško, čeka nas jedan vrlo naporan turnir s najboljim reprezentacijama Europe. Mislim da smo u jednom dobrom momentu, da one igre koje smo pokazali u zadnje vrijeme, pogotovo ona sa Srbijom u Sisku, nam daju za pravo vjerovati da možemo ponoviti velike stvari. Najbitnija nam je prva utakmica s Grčkom, zato što nas ona vodi u borbu za medalju, ali i zato što pobjedom osiguravamo nastup na završnici Svjetske lige u Beogradu, kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Tucak je objavio i popis od 16 igrača koji će zaigrati protiv najboljih u Europi.  
To su vratari Marko Bijač  i Ivan Marcelić; centri Luka Lončar, Josip Vrlić i Ivan Krapić, braniči Marko Macan, Ivan Buljubašić , Andro Bušlje i Hrvoje Benić te napadači Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia  i Andrija Bašić.

SATNICA SVIH UTAKMICA:

Četvrtfinale - petak, 5. travnja

(15.00) Mađarska - Crna Gora

(16.45) Španjolska - Srbija

(18.30) Italija - Rusija

(20.15) Hrvatska - Grčka


Polufinalni dan - subota, 6. travnja

(15.00) poraženi Mađarska/Crna Gora - poraženi Italija/Rusija

(16.45) poraženi Španjolska/Srbija - poraženi Hrvatska /Grčka

(18.30) pobjednik Mađarska/Crna Gora - pobjednik Italija/Rusija

(20.15) pobjednik Španjolska/Srbija - pobjednik Hrvatska/Grčka


Finalni dan - nedjelja, 7. travnja

(15.00) utakmica za 7. mjesto

(16.45) utakmica za 5. mjesto

(18.30) utakmica za broncu

(20.15) finale