Teške optužbe na račun umirovljenog McGregora

Irski borac mješovitih borilačkih vještina (MMA) Conor McGregor jučer je iznenadio objavom na svojem Twitter profilu u kojoj je napisao kako odlazi u mirovinu, pet mjeseci nakon poraza od Rusa Khabiba Nurmagomedova.

Tridesetogodišnji McGregor zapravo je drugi put objavio kraj karijere. Prvi put je to bilo u ožujku 2016. mjesec dana nakon poraza od Natea Diaza, ali se vratio borbom u kojoj je porazio istog suparnika već iste godine.

Što se krije iza ove naprasne odluke nepredvidljivog Irca pokušali su saznati mediji diljem svijeta. Tako je New York Times donio veliku vijest prema kojoj se svjetska MMA zvijezda nalazi pod istragom zbog potencijalnog silovanja. Radi se o događaju iz prosinca prošle godine. McGregor je navodno u siječnju bio uhićen u Dublinu, no ubrzo i pušten te nikakva optužnica nije pokrenuta protiv njega.

I dok iz Irčeva menadžmenta to demantiraju, oglasio se i predsjednik UFC-a Dana White i progovorio o međusobnim trzavicama posljednjih mjeseci. Glavni čovjek UFC-a nije htio pristati da McGregorov meč bude glavni na eventualnom popisu borbi na kojem bi nastupio jer više nije UFC prvak.

- Da smo napravili kako je on tražio, da smo ga stavili kao glavnu borbu iako nije prvak, fanovi bi nas uništili. Vikali bi kako ga favoriziramo, rekao je White za TMZ Sports.