Dalić: Nemam dvojbi oko sastava za Azerbajdžan

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić održali su konferenciju za novinare uoči dvoboja s Azerbajdžanom na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.  

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak potvrdio je da je dosad prodano nešto više od 20.000 ulaznica, a Luki Modriću je nakon "pressice" uručena nagrada Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) za najboljeg sportaša.

- Azerbajdžan je nezgodna ekipa, može biti nezgodna ako od prve minute ne uđemo u utakmicu kako treba. Početak je kvalifikacija i očekujem Azerbajdžan sličniji onom izdanju iz Bakua (0:0, op.a.) nego iz Osijeka. Mogu nam stvoriti probleme, ali ja se nadam da ćemo uz podršku naših navijača otvoriti kvalifikacije pobjedom, rekao je Modrić o suparniku.

- Moramo biti maksimalno ozbiljni da napravimo rezultat. Krenut ćemo u utakmicu kao da igramo na Svjetskom prvenstvu, najavio je izbornik, koji očekuje defanzivnu igru gostiju: - Koncentriran sam na utakmice Azerbajdžana u Ligi nacija, no sad imaju novog trenera, pa je teško reći kako će igrati. Vjerujem da će iz defanzive pokušati igrati na kontranapade i polukontre, na to moramo biti spremni. Moramo biti strpljivi, ne srljati ako na damo gol u prvih pet minuta.

Novi azerbajdžanski izbornik je hrvatski stručnjak Nikola Jurčević: - Bilo bi mi puno draže da je izbornik Azerbajdžana netko drugi, Jurčević jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju i od njega ne možemo ništa sakriti, a cijenim ga kao trenera.

O početnoj postavi Hrvatske Dalić kaže: - Ne volim pričati o momčadi prije utakmice. Igrači već sve znaju i mi smo se odlučili za početnu postavu, ali sačekajte sutra pa ćete sve vidjeti. 

Ponovio je Dalić i to da smo prisiljeni na promjenu stila igre.

- Nismo imali puno vremena za pripremu, ali favoriti smo. Moramo promijeniti svoj stil u odnosu na SP, tamo smo mogli igrati defanzivnije, a sad ćemo morati više igrati na posjed lopte. Moramo biti odgovorni i ozbiljni i dati sve od sebe. Dobar start nam puno znači, pogotovo što za tri dana igramo u Budimpešti.

Luka Modrić objasnio je hoće li biti problem motivacija za "mali" Azerbajdžan nakon niza "velikih" utakmica s vrhunskim suparnicima.

- Nije se teško motivirati, jer kad igrač za reprezentaciju svaka utakmica je motivirajuća bez obzira na protivnika, Želimo usrećiti naše navijače, čujem da će ih biti jako puno, pa želimo odigrati pravu utakmicu, najavio je kapetan Vatrenih.

Nakon konferencije održan je posljednji trening Vatrenih uoči sutrašnjeg dvoboja na Maksimiru.

Hrvatska i Azerbajdžan su do sada igrali dva puta, Vatreni su u Hrvatskoj slavili 6:0, dok je uzvrat u Bakuu završio bez golova.