Kramarić: Ako nećemo biti na razini, moglo bi biti problema

Hrvatska nogometna reprezentacija uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine priprema se u Zagrebu. Andrej Kramarić dočekuje kvalifikacije u sjajnoj formi.  

- Neću reći da sam u životnoj formi, ali bilo bi mi drago da nastavim putem kojim trenutno idem te da krenemo onako kako smo si to zamislili. Neće biti jednostavno tako kako to na papiru izgleda, rekao je Kramarić.

Prva utakmica kvalifikacija protiv Azerbajdžana je u četvrtak s početkom u 20.45 sati, a dan poslije Vatreni će otputovati u Budimpeštu gdje u nedjelju igraju protiv Mađarske.

- Mislim da bismo mogli imati puno problema, neće biti lako igrati tamo, čeka nas paklena atmosfera, ali ima vremena da razmišljamo o Mađarskoj. Volio bih da prvo kod kuće riješimo Azerbajdžan, rekao je Kramarić te nastavio o kvalifikacijama:

- Uvijek će se sve pitati samo nas, svjestan sam da će svi biti "napaljeni" na nas. To će biti naš najveći problem. Moramo krenuti maksimalno koncentrirano, svi znamo da smo bili drugi na svijetu, no možemo ući u probleme ako nećemo biti koncentrirani.

- Neću reći da neće biti problema. Jer će ih biti, na papiru izgleda jednostavno, ali u stvarnosti nije tako, danas svi igraju nogomet. Ako mi nećemo biti na razini, moglo bi biti problema, zaključio je Kramarić.

Sljedeće susrete najavio je i Duje Ćaleta-Car. Mladi hrvatski stoper u zadnjoj liniji trebao bi zaigrati od prve minute s Domagojem Vidom.

- Nismo još igrali zajedno, ako izbornik tako odluči, spreman sam. Ako budem unutra u četvrtak dat ću svoj maksimum i nadam se da možemo do pobjede. Spreman sam, što se mene tiče, napokon je sve sjelo na svoje mjesto, rekao je Ćaleta-Car o sve boljim igrama u Marseilleu.

- Početak je bio zaista težak, očekivao sam i ja bolji početak. Ali sada igram redovito, u igri smo za Europu, pun sam samopouzdanja, sretan sam i zadovoljan jer sam se vratio u staru formu u kojoj sam bio prije, dodao je član francuskog Marseillea.

- Atmosfera u reprezentaciji je super, kao i uvijek, spremni smo za četvrtak i nadamo se pozitivnom rezultatu. Gledali smo Azerbajdžan, nisu za podcijeniti, ali znamo što nam tri boda znače, moramo dati 100 posto i tad ne bi trebalo biti problema, rekao je Ćaleta-Car.