Reprezentativci uručili donacije Zaklade Vatreno srce

Hrvatska nogometna reprezentacija na pomoćnom igralištu stadiona u Maksimiru odradila je trening otvoren za javnost, a uoči njega igrači su zajedno s ostalim članovima Zaklade Vatreno srce uručili donacije predstavnicima klinike za dječje bolesti Zagreb te akcije Korak u život.

Svjetski doprvaci su na donatorskoj večeri, koju su podržali brojni prijatelji reprezentacije, kompanije i osobe iz javnog života, kao i građani Hrvatske koji su zvali humanitarni broj telefona, održanoj 13. studenoga prošle godine prikupili ukupno 822.888 kuna koje su odlučili dodijeliti dvjema ustanovama.

U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb donaciju u iznosu od 411.444 kuna primio je ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Goran Roić, a sredstva će se iskoristiti za nabavu kirurškog instrumentarija. Isti iznos uručen je i voditelju akcije Korak u život Darku Radišiću, čime će se osigurati četiri petogodišnje stipendije za fakultetsko obrazovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Kao otac dvije prekrasne djevojčice znam da su djeca najveće bogatstvo koje imamo i zato sam sretan, ponosan i ispunjen što kao hrvatski reprezentativci možemo pomagati djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Hvala svima koji su zvali humanitarni broj i sponzorima koji su se uključili u ovu posljednju akciju te smo tako zajedno prikupili značajna sredstva za Kliniku u Klaićevoj i akciju Korak u život. Nastavit ćemo i dalje pomagati gdje i kad možemo, posebno djeci, jer je to bez obzira na sportske dosege najljepše i najznačajnije što možemo napraviti u svojim karijerama, istaknuo je Ivan Rakitić, dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Zakladu Vatreno srce osnovali su prije više od 10 godina igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske.

- Iznimno sam sretan što smo uspjeli pomoći i ove godine. Zaklada, kao i do sada, nastavlja sa svojim radom te ćemo krajem godine organizirati novu humanitarnu akciju u kojoj ćemo skupljati sredstva za Dječju bolnicu Kantrida i akciju Korak u život. Od srca se zahvaljujem građanima koji su sudjelovali u našoj akciji, igračima i izborniku Zlatku Daliću koji je još jednom pokazao svoje veliko srce te se u ime ove akcije odrekao prihoda od svoje knjige 'Rusija naših snova', dodao je prof. dr. sc. Josip Paladino, predsjednik Zaklade Vatreno srce.

Okupljanjem u ponedjeljak "vatreni" su krenuli u pripreme za prve dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2020. koje će igrati protiv Azerbajdžana u četvrtak u Zagrebu i Mađarske u nedjelju u Budimpešti.