Hrvatski tenisači saznali suparnike na ATP turniru u Miamiju

Hrvatski tenisači saznali su suparnike na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Miamiju koji počinje u srijedu.

Jedini u akciji u 1. kolu bit će 40-godišnji veteran Ivo Karlović koji će igrati protiv Španjolca Pabla Andujara, dok će se Marin Čilić i Borna Ćorić, kao deveti i 11. nositelji, u akciju uključiti u 2. kolu.

Ukoliko svlada Andujara, Karlović će u 2. kolu igrati protiv 18. nositelja Belgijanca Davida Goffina.

Čilić u 2. kolu čeka boljeg iz ogleda Korejca Hyeonga Chunga i Japanca Tara Daniela, dok bi u 3. kolu ponovno mogao igrati protiv mlado Kanađanina Denisa Šapovalova od kojega je izgubio u 3. kolu Indian Wellsa s uvjerljivih 6:4, 6:2 prije tjedan dana.

Ćorić će za suparnika u 2. kolu imati pobjednika dvoboja između Španjolca Roberta Carballesa i Amerikanca Denis Kudle, a projicirani suparnik u 3. kolu mogao bi mu biti iskusni Francuz Gilles Simon.

Turnir tenisačica u Miamiju počinje već sutra, a na njemu će sudjelovati dvije hrvatske predstavnice.

Petra Martić u 1. kolu igrat će protiv Kineskinje Shuai Zhang, a u slučaju pobjede u 2. kolu ju čeka peta nositeljica Čehinja Karolina Pliškova.

Donna Vekić postavljena je za 26. nositeljicu i u turnir će se uključiti u 2. kolu u kojemu čeka bolju iz ogleda Španjolke Sare Sorribes i Srpkinje Aleksandre Krunić, dok bi u 3. kolu za suparnicu mogla imati treću nositeljicu Čehinju Petru Kvitovu.