Petković: Neću biti ljut ako ne zaigram

Svjetski doprvaci okupili su se u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. S njima je i Bruno Petković, koji je prvi put među vatrenima.

- Odličan osjećaj, nekakva naplata za sav rad proteklih godina, kada nije sve išlo kako bi trebalo. Na meni je da se potvrdim, da dokažem da tu nisam slučajno, da tu nisam zbog ozljeda igrača, zbog deficita na toj poziciji kako se priča, rekao je Petković dodavši da je pred njim period dokazivanja i da se nada da će to odraditi što je moguće bolje.

Na pitanje nada li se da će zaigrati u ove dvije utakmice - u četvrtak 21. ožujka s Azerbajdžanom i u nedjelju 24. ožujka s Mađarskom, Petković je rekao kako se nada, ali da sve ovisi o izborniku i momčadi. - Naravno da neću biti ljut ako ne zaigram. Prvi put sam tu, još nisam ni osjetio trening. Atmosfera je sjajna, svi su me dobro primili. Vidjet ćemo kakva situacija biti, rekao je mladi Petković koji je dobio broj 20 koji inače nosi ozlijeđeni Marko Pjaca.

Borna Barišić imao je dosta problema s ozljedama, ali kako je rekao, sada je sve u redu.

- Imao sam turbulentnu prvu polusezonu, dosta ozljeda i dosta nesretnih situacija, no sada je sve dobro, rekao je.

Na pitanje je li mu ovo prilika da se dokaže i ostane u reprezentaciji na duže vrijeme rekao je da ako dobije priliku, on će ju iskoristiti.
- Spreman sam i to je najbitnije, rekao je.

Osvrnuo se i na utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom: - Vrlo je bitno krenuti od starta odlično, ne treba podcjenjivati protivnika, treba ući 100 posto u svaku utakmicu jer vidjeli smo puno primjera gdje puno slabije ekipe znaju pobijediti. Ne bježimo od uloge favorita idemo na pobjede i uzeti svih šest bodova.