Poznat sastav s kojim će Dinamo istrčati na Luzu

Sjajnog raspoloženja istrčali su nogometaši zagrebačkog Dinama na stadion Luz kako bi odradili posljednji trening uoči sutrašnjeg uzvratnog ogleda osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Nadamo se kako će takvog raspoloženja biti i nakon utakmice protiv portugalskog velikana.

Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 1:0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica u uzvratu ne može računati na četiri igrača. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović, dok su zbog žutih kartona suspendirani Ivan Šunjić i Marin Leovac.

Umjesto Hajrovića trebao bi zaigrati Damian Kadzior, Amir Rrahmani će preuzeti lijevi bok, dok bi na poziciju zadnjeg veznog trebao uskočiti Nikola Moro.

Dinamo bi trebao nastupiti u sastavu: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Gojak, Olmo, Moro - Kadzior, Petković, Oršić.

Susret će se igrati na stadionu Luz, ili stadionu 'svjetla' koj je izgrađen 2003. godine za potrebe europskog prvenstva u Portugalu, a ime je dobio po zaštitnici Lisabona Gospi od svjetla.

Zanimljivo, novi Luz je izgrađen na starom stadionu koji je sa kapacitetom od 120.000 gledatelja bio jedan od najvećih stadiona na svijetu.

Luz ima najviše četiri zvjezdice u Uefinoj kategorizaciji i sasvim sigurno jedan je od ljepših stadiona na svijetu.