Dinamo s Liverpoolom po četvrtfinale Lige prvaka mladih

Prije velikog obračuna s Benficom u Lisabonu u četvrtak, Dinamo u utorak igra s još jednim velikanom, Liverpoolom. Doduše, riječ je o mladim ekipama, koje se u utorak, 12. ožujka u 15 sati sastaju na igralištu Hitrec-Kacijan u osmini finala Lige prvaka mladih.

U ovim dvobojima igra se samo jedna utakmica, a pobjednika čeka bolji iz susreta između Chelseaja i Montpelliera, koji se igra u srijedu.

- Čeka nas lijepo iskustvo, velik izazov protiv europskog velikana. Spremni smo, motivirani i vjerujemo da ćemo proći dalje. Detaljno smo analizirali suparnika i našim igračima predočili sve segmente igre. Atmosfera u svlačionici je dobra, najavio je trener mlade momčadi Dinama Igor Jovičević.

- Znamo da će biti jako teška i zahtjevna utalkmica, oni su vrhunski organizirana momčad, posebno u kombinatorici. Kad imaju loptu, igraju okomito, krila mogu ići "jedan na dva", a ne samo "jedan na jedan". Imaju tu Camacha i Caina, a u špici je Duncan, igrač koji traži prostor, okomit je i brz. Svakako znaju igrati, ali igrat će onoliko koliko im mi dopustimo. Vjerujemo u sebe i u naš prolaz, pogotovo uz impuls naših navijača, dodao je Jovićević.

O suparniku je još rekao: - Ovo je kopija prve momčadi Liverpoola. Sigurno je da postoji kvalitativna distanca od prvog sastava, ali stil i filozofija su isti. Igraju sustavom 4-3-3 s brzim i okomitim krilima koja djeluju više unutra nego po strani, pri čemu se bekovi dižu kao krila. Igraju organizirani presing.