Breko: Dinamo ima vrlo potentnu mladu ekipu

Dinamo je sinoć pobjedom protiv Rijeke 3:1 na Maksimiru prelomio pitanje prvaka Hrvatske u nogometu. No ono što Dinamovi navijači, ali i javnost s nestrpljenjem očekuje je četvrtak i uzvrat protiv Benfice u Lisabonu. U Studiju 4 gostovali su Mario Zorko glavni urednik Sportskih Novosti i novinar Ante Breko.

-
Tjedan iz snova, godina iz snova. Imali smo vjere i osjećaja da bi se mogle dogoditi dobre stvari za hrvatski nogomet na platformi reprezentacija i evo dogodilo se puno toga, rekao je Breko.

- Obje ekipe (Dinamo i reprezentacija) su trenerski odlično vođene i trenerski posao je u prvom planu. U reprezentaciji je to posao izbornika Zlatka Dalića koji je postavio sve one bitne postulate kako mora funkcionirati momčad - u prvom planu da je zajedništvo, da svaki igrač do maksimuma iskaže svoje individualne kvalitete, ali isključivo u funkciji momčadi. Isto to radi i Nenad Bjelica koji se pokazao kao vrhunski stručnjak. Vrhunski je posložio momčad koja djeluje odlično. Dinamo iz utakmice u utakmicu raste, izgleda bolje i to je fantastičan posao kako Bjelice u Dinamu tako i ono sve što je napravio Dalić za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, rekao je Zorko odgovarajući na pitanje koje su zajedničke točke reprezentacije i Dinama.

Na pitanje ima li u ovom Dinamu potencijala za smjenu generacija u reprezentaciji Zorko je rekao da apsolutno ima.

- Dalić promišljeno radi svaki potez. Ne podliježe nikakvim pritiscima, ni javnim ni menadžerskim. Radi ono što misli da je najbolje, rekao je Zorko.

- Dinamo je sustavno godinama dobro radio i postao je vrlo poželjna destinacija mladim igračima za odredbenicu životnog profesionalnog poziva. Dinamo ima sada vrlo potentnu mladu ekipu, rekao je Breko, na što se nadovezao Zorko i rekao da su za puno mladih igrača odličan primjer Petković i Oršić koji su do dolaska u Dinamo bili izbrisani s mape. - Bili su izvan ozbiljnih kombinacija, ali povratkom u Dinamo pokazalo se da su jedna europska vrijednost, rekao je, te dodao da je veliki problem našeg sporta posebno nogometa, što mladi igrači odlaze u inozemstvo i puno ih izgubimo po bilo kakvim klubovima vani.