Karlović izborio dvoboj s Ćorićem u 2. kolu Indian Wellsa

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je Australca Mathewa Ebdena, 49. igrača svijeta, sa 7:6 (3), 7:6 (3) za sat i 52 minute igre u prvom kolu ATP turnira u Indian Wellsu i u drugom kolu igrat će s Bornom Ćorićem.

U prvom setu kod vodstva 1:2 Ebden je imao 15:40 i uslijedile su tri "break-lopte", no Karlović je sve spasio, a onda je i Hrvat imao priliku za oduzimanje servisa kod 3:3. Nije ni on uspio, pa je odluka pala u 13. igri, u kojoj je Karlović poveo 3-0, a onda potvrdio set još jednim "mini-breakom" za nedostižnih 5-1.

U drugoj dionici  Zagrepčanin je imao veliku priliku u drugom gemu. Poveo je 0:40 i sve ispustio, kao i svoj servis kod 2:2. Ebden je potom potvrdio "break" i poveo 2:4, no vratio se Karlović kad je Australac kod vodstva 4:5 servirao za set. Potom je sa samo jednim izgubljenim poenom poveo hrvatski tenisač sa 6:5, čvrst je bio i Ebden na svom početnom udarcu, pa je i ishod drugog seta odlučio "tie-break".

U njemu su obojica izgubila po dva prva servisa, da bi hrvatski tenisač ipak prvi uspio zadržati svoj i s još dva "mini-breaka" i jednim dobrim servisom povesti 6-2, izborivši meč-lopte, a drugu je iskoristio.