Petrović prozvao Rađu, nije se dugo čekalo na odgovor

Nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje su zaključili porazima od Poljske u Varaždinu i u gostima kod Mađarske, u Hrvatskom košarkaškom savezu održan je prvi u nizu sastanaka, no još nisu donesene konkretne odluke.

Predsjednik stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa na svojem je službenom Facebook profilu komentirao kako se treba puno više raditi, i u klubovima i igrači individualno. - Samo i isključivo krvavi rad, red i disciplina te odricanje od normalnog života. To je jedini put naprijed, napisao je Rađa.

Bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, koji trenutačno vodi Brazil, vratio se u domovinu i u intervjuu za Sportklub osvrnuo se na neuspjeh reprezentacije, ali i čelnike HKS-a. Otvoreno je kritizirao aktualno vodstvo HKS-a, posebno upravo Rađu.

- Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno deset godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja, rekao je između ostalog Petrović.

Rađa se još nije oglasio putem FB profila, no dao je izjavu novinaru Tportala.

- Nije lako živjeti u sjeni i biti 'samo' brat velikog Dražena Petrovića. Očito Aci treba pažnje pa izlazi van s ovakvim izjavama, rekao je Rađa.