Hajduk o sramotnom natpisu: Mi smo ponosan antifašistički klub!

Hajduk se oglasio u vezi sramotnog transparenta koji je dio njegovih navijača u Zaprešiću već drugi put unio na tribine, a zbog kojega mu prijeti kazna disciplinskog suca HNL-a.

Transparent na kojemu piše "Maksovi mesari" bio je istaknut na ogradi u Zaprešiću nekoliko minuta, nakon čega ga je Torcida maknula. 

Maks Luburić bio je ustaški časnik i zapovjednik koncentracionog logora Jasenovac te općenito jedna od najsramotnijih, a vrlo vjerojatno i najsramotnija osoba u povijesti Hrvatske.

U priopćenju Hajduk je osudio "govor mržnje" bez izravnog spominjanja konkretnog transparenta, ali i istaknuo svoju povijest kao antifašističkog kluba.

- HNK Hajduk kao i uvijek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na posljednje slučajeve kojima smo svjedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvijestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagirali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka. HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba, piše u priopćenju splitskog kluba.