"Nismo u sukobu s Nexeom, a jedina senzacija su fantastični rezultati"

Na izvanrednoj konferenciji za medije rukometnog kluba PPD Zagreb članovi uprave kluba pohvalili su se odličnim sportskim rezultatima prve ekipe u tekućoj sezoni, ali su se također osvrnuli i na aktualnosti vezane za angažman rukometaša Ivana Sršena.

Naime, Nexe je na početku sezone posudio Sršena Zagrebu, ali je u prosincu prošle godine odlučio vratiti ga s posudbe. U hrvatskom prvaku smatraju kako Nexe nema pravo povući Sršena s posudbe pa će odluku o ovome slučaju na kraju donijeti Registracijsko povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza.

- Do arbitraže je došlo jer je rukometni klub Nexe temeljem ugovora o posudbi, odnosno jednog članka koji u tom ugovoru regulira njegov odnos, pokrenuo postupak razvrgnuća ugovora o posudbi. Mi, s druge strane, budući da imamo spomenuti ugovor s igračem nismo u mogućnosti istome dati ispisnicu bez da netko prvo ne plati odštetu rukometnom klubu Zagreb, rekao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

Naglasio je da PPD Zagreb nije ni u kakvom ratu s rukometnim klubom Nexe već da svaka strana zastupa interese svoga kluba. Osvrnuo se i na Halila Jaganjca koji je karijeru odlučio nastaviti u Našicama, iako se očekivalo da će najtalentiraniji mladi hrvatski rukometaš doći u Zagreb.

- Pojavile su se spekulacije kako igrač nije zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj zato što je potpisao za Nexe, a ne za Zagreb. Ovdje želim naglasiti da rukometni klub Zagreb nema apsolutno nikakav utjecaj na odabir igrača u reprezentaciju. Aktualnom izborniku Červaru koji je do nedavna bio i naš trener nikada se nismo usudili, a kamoli da smo uopće i mogli sugerirati tko će igrati, a tko neće u redovima našeg kluba. Smatram da je onda iluzorno govoriti o tome da je netko iz redova rukometnog kluba Zagreb imao bilo kakav utjecaj na odabir igrača u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, objasnio je Šupuković.