Hrvaticama četiri medalje iz Turske

Marija Štetić iz TK Dubrava i Nikita Glasnović iz TK Marjan osvojile su srebro na 4. WT President's Cupu koji se održava u Antalayi u Turskoj, dok su Doris Pole (TK Dubrava) i Mateja Jelić osvojile broncu.

U kategoriji do 62 kg Marija Štetić je nanizala četiri pobjede protiv Hrvatice Domić, Belgijke, Srpkinje i Španjolke, a onda je u finalu bolja od nje bila Turkinja Irem Yaman 18-7. Štetić je tako osvojila srebro i dodatnih 12 bodova za rang listu i ostvarila najbolji rezultat od svih Hrvatica koje su u utrci za nastup na SP u svibnju.

Nikita Glasnović je u kategoriji do 57 kg do srebra pobijedila dvije Ruskinje, Norvežanku i Turkinju, da bi onda i ona u finalu izgubila od Turkinje Hatice Kubra Ilgun 7-13. Glasnović je već ranije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Doris Pole je u kategoriji do 73 kg pobijedila dvije Njemice i Hrvaticu Ivu Radoš, a u polufinalu je izgubila zlatnim bodom 0-3 od srpske predstavnice Milice Mandić što joj je donijelo broncu.

Brončanu medalju u kategoriji do 73 kg osvojila je i Mateja Jelić od koje je u polufinalu bolja bila Turkinja Nafia Kus sa 2-0 također zlatnim bodom, a prije toga je eliminirala predstavnice SAD-a, Poljske i Kazahstana. I Jelić je već osigurala nastup na SP u svibnju.