Cvitanović u Stadionu: Hajduk na proljeće igra jako dobro i pametno

Nakon 126 dana istekla je kazna od četiri utakmice i Poljud je bio pun za dvoboj Hajduka i Lokomotive u susretu 20. kola HNL-a, a Splićani su pobijedili s 2:1. Rijeka je pobijedila Inter 3:0, a Dinamo Istru 1961 s ne baš uvjerljivih 1:0.

Kolo smo analizirali u emisiji Stadion.

- Ambijent, 17.000 ljudi, jako dobra utakmica i jako dobra predstava Hajduka, koji je nastavio ono što je krenuo u Osijeku negdje od 32. minute. Puno trke, puno dodavanja i puno lijepih akcija. Hajduk je odigrao jako dobru i pametnu utakmicu. Razlika u Hajdukovom sistemu igre je vidljiva u odnosu na prvi dio sezone, 4-4-2 u rombu, gdje Caktaš ima jednu slobodu igre, što njemu jako odgovara i u ovom trenutku je najopasniji igrač Hajduka. Hajduk ima Kalika i Palaversu na stranama tog romba u sredini, oni mogu istrčati ono što je potrebno za te pozicije, rekao je Igor Cvitanović o igri Hajduka protiv 'Lokosa'.

Priliku je kod obje momčad u Splitu dobilo puno mladih igrača: - Mladi trebaju dobivati više prilika u našoj ligi, a vidimo da ih ima, dodao je Cvitanović.

Naš sudački ekspert Mario Strahonja rekao je kako je sudac Batinić dobro odradio posao u derbiju.

U dva derbija na startu Hajduk je osvojio svih šest bodova, što je dobar zalet za nastavak sezone.