Splitska policija privela trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde

Splitska policija jutros je privela trojicu muškaraca koje se dovodi u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, a za dvojicom se još traga. Kod jednoga od privedenih pronađen je i otuđeni dres.

Zvezda je u Splitu trebala igrati utakmicu regionalne vaterpolske lige protiv Mornara, no ona je nakon nemilog događa odgođena.  

Trojica vaterpolista sjedili su u subotu rano poslijepodne na splitskoj Rivi i pili piće, kada su im prišla petorica mladića koje je zasmetalo što na sebi imaju klupske majice. Prvo su zatražili da ih skinu, a zatim ih napali. Dvojica sportaša dobili su udarac u leđa odnosno u nogu ali su uspjeli pobjeći, a treći mladić (29) spasio se skokom u more.

Ubrzo je stigla policija, mladić je izvučen iz mora i odveden u hotel. U splitskoj bolnici su mu utvrđene lakše ozljede glave, sljepoočnice i nosa. Vaterpolisti Crvene zvezde su nedugo nakon incidenta krenuli natrag u Beograd te utakmica protiv domaćeg Mornara na Poljudu nije odigrana.

-  Policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili, navodi se u policijskom priopćenju.

Navodi se i da su "jučer oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta trojica stranih državljanina - 29-godišnji državljanin Crne Gore, te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, i da je policija odmah po zaprimanju dojave počela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje, koje je dalo rezultate".