Starčević peti put u finalu Zagreb Open Grand Prixa

Hrvatski olimpijac Božo Starčević peti se put plasirao u finale Zagreb Open Grand Prixa, hrvačkog turnira grčko-rimskim načinom na kojem je već četiri put osvajao zlatna odličja, a koji se ovog vikenda održava u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova.

U iznimno teškom ždrijebu, Božo Starčević je u četvrtfinalu pobijedio Korejca Hyeonwoo Kima, olimpijskog pobjednika iz Londona, trećeplasiranog iz Rio de Janeira, gdje je u borbi za broncu pobijedio Starčevića, te brončanog sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje je također svaladao našeg najboljeg hrvača.

Starčević je u polufinalu pobijedio Rusa Rafaela Iunusova, a za peto zlato borit će se u nedjelju (17.30 sati) protiv Turčina Yunusa Emrea Basara.

To će biti jedini finale naših boraca, ali ne i jedina prilika za odličje. Izravnu borbu za broncu izborila su tri hrvatska borca: Ivan Lizatović, Danijel Janečić i Marko Koščević.

Mogućnost da se bore za brončano odličje imaju još sedmorica hrvatskih reprezentativaca. Kroz repasaž će priliku tražiti Tony Brala, Sandro Frankol, Luka Prihistal, Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić i Ante Milković.