Vaterpolist Zvezde napadnut na splitskoj rivi lakše ozlijeđen

Trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas nešto prije 14 sati na splitskoj Rivi. Dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Zbog incidenta odgođena je večerašnja utakmica Regionalne vaterpolske lige između Mornara i Crvene zvezde.

Splitska policija privela trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde


Odgođena utakmica u Splitu, VSS traži pojačane mjere sigurnosti


Napad u Splitu osudili HVS, HOO, sportaši i političari

- Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te s ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje, rekla je nakon incidenta Željka Radošević iz splitske policije.

Vaterpolist koji se spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta. Ima ozljedu glave, sljepoočnice i nosa te je lakše ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split. 

Njega su navodno petorica napadača udarila metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su najprije tražili da ih skinu, a potom ih i napali.
 
Neslužbeno, trojica srpskih sportaša splitskoj policiji u razgovoru nisu spominjala metalnu šipku. Sportaši su policiji rekli kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom momentu stigla grupa od pet mladića koji su ih najprije verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom.

S obzirom da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor, policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.