Hrvatski brzoklizač prvi put u četvrtfinalu, dva državna rekorda

Jučerašnji prvi dan završnog natjecanja Svjetskoga kupa u Torinu obilježen je dosad neviđenim uspjesima hrvatskih reprezentativaca.

Nove državne rekorde postavili su Valentina Aščić i Martin Kolenc, a prvi put u povijesti hrvatskog brzoklizačkog sporta Ivan Martinić se plasirao u četvrtfinale na 500 metara u konkurenciji s klizačima iz same svjetske elite, Kanadom, Kinom, Korejom, Nizozemskom, Francuskom, Kazahstanom, Japanom i Mađarskom. U nedjelju očekujemo rasplet završnog natjecanja.

Ivan Martinić je odličnim plasmanom u oba kvalifikacijska kruga izborio prvi put hrvatskog predstavnika u četvrtfinale Svjetskog kupa, dok je Martin Kolenc u kvalifikacijama postavio novi hrvatski rekord u disciplini 500 m i prošao u slijedeći krug natjecanja, u kojem su ga, na žalost, gužva i pad na startu spriječili u daljnjem prolasku.

Izvrsne rezultate ostvarile su i hrvatske reprezentativke među kojima je poseban uspjeh napravila Valentina Aščić postavljanjem novog državnog rekorda na 500 m, dok je Danijela Ivandić popravila svoje osobne rekorde na 500 i 1500 m.

Hrvatski reprezentativci, tokom ove sezone, s odličnom kontrolom intenziteta s najjačom konkurencijom do sada, digli su ljestvicu na još veću razinu, o čemu svjedoče i postignuti rekordi. Ostvarenim rezultatima hrvatski reprezentativci su pokazali da su se trud i odricanja tokom cijele sezone isplatili.
 

Svjetski kup u Torinu se nastavlja naredna dva dana, tako da s nestrpljenjem očekujemo daljnje sportske uspjehe naših predstavnika.