Majoli: Nadam se da ćemo jednom izaći iz ove skupine

- U parovima nismo iskoristili šanse. Nažalost, mnogo puta nam se dogodilo da smo na poen-dva do pobjede, ali se nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu i izaći iz ove skupine, izjavila je izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli nakon poraza od Srbije 1-2, kojim je naša ekipa ostala bez finala turnira Prve Euro-afričke skupine u Bathu.

U odlučujućoj igri parova Olga Danilović i Aleksandra Krunić svladale su Dariju Jurak i Anu Konjuh 1-6, 6-1, 6-4.

Srbija je povela zahvaljujući pobjedi Olge Danilović nad Janom Fett 2-6, 6-2, 7-6 (7).
 
- Stvarno mi je žao što nisam uspjela osvojiti bod, ali borila sam se. Nažalost, opet nisam imala ritam servisa, bila sam bolesna tjedan dana prije dolaska u Bath, a meni treba vremena da se vratim u ritam, izjavila je Fett.

Izjednačila je najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je nakon jednog sata i 46 minuta igre svladala Aleksandru Krunić 1-6, 7-5, 6-1.

- Bio je jako težak meč, u prvom setu sam još bila šokirana onim što se događalo u trećem setu prethodnog meča. Uspjela sam se probuditi i naći svoju igru, rekla je Vekić.

Za razliku od dvoboja s Turkinjama i Gruzijkama, ovoga puta igra parova nije bila sretna za našu reprezentaciju.

- Jako sam tužna, jer je uvijek teško kad izgubiš na ovaj način, u tri meča u tri seta, izjavila je najbolja hrvatska tenisačica u igri parova Jurak.

- Šteta. Očekivali smo da će biti 1-1 nakon pojedinačnih mečeva, ali kako je Jana odigrala sjajno, sad nam je još više žao. U parovima nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo i onda se okrenulo protiv nas, zaključila je izbornica.

Hrvatska Fed Cup reprezentacija će nakon još jednog meča u Bathu, koji će odigrati u subotu, ponovno imati jednogodišnju stanku te u veljači 2020. godine opet imati priliku probiti se kroz Prvu Euro-afričku skupinu do prilike za plasman u Svjetsku skupinu 2.