Gubica i Milošević kod Jandrokovića: Najbolje je kada se ne priča o sucima

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je hrvatske međunarodne rukometne suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su sudili finalnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

- Htio sam im iskazati poštovanje prema onome što rade, prema uspjesima koje kao suci ostvaruju. Obično primamo naše sportaše koji su postigli uspjehe na sportskim natjecanjima, a ovoga puta smo primili dva čovjeka koji su isto tako sudjelovali u finalu jednog velikog natjecanja, rekao je Gordan Jandroković naglasivši da su Gubica i Milošević u posljednjih 20-ak godina sudili brojne polufinalne i finalne utakmice na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima te utakmicama Lige prvaka.

- O sucima obično govorimo kada imamo neki problem i zato sam danas htio izraziti poštovanje sucima koji godinama odlično rade svoj posao, rekao je predsjednik Sabora koji dolazi iz rukometne obitelji, a u mladosti se i sam bavio rukometom.

Gubica je zahvalio predsjedniku Hrvatskog sabora na srdačnom prijemu i rekao da ne želi niti smije komentirati suđenje svojih kolega.

- Mi smo vezani i profesionalnim kodeksom i ne možemo ali i ne želimo komentirati odluke naših kolega. Naravno da o tome imamo svoje mišljenje, ali to nije za javnost, rekao je Gubica, dok je Milošević izrazio nadu da će i u budućnosti dobiti prigodu suditi na velikim međunarodnim natjecanjima.

- Najbolje je kada se ne priča o sucima, jer to znači da su dobro obavili posao. Mi smo imali i sreće što se naša reprezentacija nije plasirala u završnicu natjecanja jer bi nas to automatski eliminiralo iz svih kombinacija, a ovako smo dobili prigodu suditi i polufinalnu utakmicu što je jest svojevrsni presedan, ali nama se to već drugi put dogodilo na velikim natjecanjima, zaključio je Milošević.