Rukavina preuzeo kadetsku reprezentaciju

Hrvatski nogometni savez (HNS) imenovao je Tomislava Rukavinu novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije. Rukavina će na toj poziciji naslijediti Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a.

Prvi izazov za novog izbornika bit će Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će Hrvatska u ožujku igrati u Danskoj protiv domaćina te Engleske i Švicarske.

- U svom dosadašnjem iskustvu rada s mlađim uzrastima uvjerio sam se kako je Hrvatska nepresušni izvor talenata koje treba brusiti na najbolji mogući način. Uz pravilan rad i podršku može se doći jako visoko, što je najbolje pokazala naša A reprezentacija. Vatreni su inspiracija svima nama da težimo najvišim dometima, rekao je Rukavina.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker poželio je novom izborniku kadetske reprezentacije puno uspjeha u radu istaknuvši kako će se Savez kao i za sve reprezentacije pobrinuti za optimalne uvjete za rad.

Rukavina na poziciju izbornika kadeta dolazi s mjesta trenera Dinamove U-19 momčadi. Kao trener vodio je još NK Osijek i bio pomoćni trener u Dinamu. U igračkoj je karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a igrao je za Osijek, Zagreb, Dinamo, Veneziju i Hajduk.