Super Bowl: Julian Edelman dobio MVP nagradu

Krilni hvatač novih NFL prvaka New England Patriotsa, 32-godišnji Julian Edelman proglašen je najkorisnijim igračem 53. Super Bowla odigranom u Atlanti, u kojem je njegova momčad sa 13-3 svladala Los Angeles Ramse i šesti put osvojila trofej Vincea Lombardija.

Edelman je utakmicu završio s deset hvatanja u kojima je osvojio 141 jard, od čega je već do poluvremena imao sedam hvatanja za 93 jarda. Edelman je bio i jedan od junaka, kad su Patriotsi zahvaljujući jednom njegovom spektakularnom hvatanju uspjeli preokrenuti zaostatak protiv Atlanta Falconsa i osvojiti naslov 2016. godine.


Edelman je s ovom utakmicom došao do drugog mjesta na listi najuspješnijih hvatača u doigravanju sa 1412 jarda. Ispred njega je samo legendarni Jerry Rice koji je osvojio 2245 jardi u utakmicama doigravanja.

Edelman je tek sedmi hvatač koji je osvajio MVP naslov u dosadašnjih 53 izdanja Super Bowla, a prvi nakon Santonia Holmesa iz Pittsburgh Steelersa, koji je MVP 43. Super Bowla održanog prije deset godina.


U šest naslova New England Patriotsa, samo su trojica igrača osvajala MVP nagradu. Četiri puta je najboljim bio proglašen vođa napada Tom Brady (2002., 2004., 2015. i 2017.), a po jednom krilni hvatači Deion Branch (2005.) i Julian Edelman (2019.).