Vekić uoči finala u Sankt Peterburgu za HRT: Vjerujem u sebe

Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Sankt Peterburgu svladavši Ruskinju Vjeru Zvonarjovu sa 6:2, 6:2 za sat i 10 minuta igre.

- Možda se iz rezultata čini da je bilo lagano, ali bio je to jako težak meč. Vraćala je sve moje lopte i bilo je par izmjena preko 20 udaraca, rekla je Vekić za Hrvatski radio.

Na putu do finala izbacila je i prvu nositeljicu i drugu igračicu svijeta, Čehinju Petru Kvitovu. U četvrtfinalu je protiv nje slavila 6:4, 6:1 za sat i 24 minute igre.

- To je najveća i najbolja pobjeda u mojoj karijeri. Petra je jako dobra igračica, igrala je finale Australian Opena i u formi je, ali sam ja jako dobro odigrala meč, istaknula je Vekić.

Odlična Vekić spasila dvije meč lopte protiv Bertens

U finalu će Vekić igrati protiv Nizozemke Kiki Bertens, trenutačno sedme igračice svijeta.

- S Kiki sam igrala prije par tjedana u Brisbaneu i spasila sam dvije meč lopte. Bit će dobar meč, ona je dobra igračica, Top 10. Neće biti lagano, rekla je Vekić.

Izvrsno je najbolja hrvatska tenisačica ušla u novu sezonu: - Zadnjih godina sam stvarno dobro igrala i dobila Top 10 igračice što mi je donijelo samopouzdanja i puno vjere u sebe, mislim da je to najveća razlika.