Davis Cup: Italija i Australija na pragu finalnog turnira

Tenisači Australije i Italije na pragu su plasmana na finalni turnir Davis Cupa, koji će prvi put u novom formatu biti održan u studenom u Madridu, nakon što su prvog dana kvalifikacijskih dvoboja protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Indije, poveli sa 2-0 te im je još jedna pobjeda u preostala tri meča potrebna za ukupno slavlje.  

Australcima su prva dva boda pred svojim navijačima u Adelaideu donijeli John Millman i Alex De Minaur. Millman je sa 6-3, 6-2 bio bolji od Damira Džumhura, a De Minaur sa 6-3, 7-6 (0) svladao Mirzu Bašića.

U Kolkati nije bilo veselja za domaće navijače. Prvo je Andreas Seppi donio vodstvo Talijanima pobijedivši Ramkumara Ramanathana sa 6-4, 6-2, a potom je Matteo Berrettini sa 6-4, 6-3 bio bolji od Prajnesha Gunneswarana.

U Guangzhou, u dvoboju Kine i Japana, rezultat nakon prvog dana je izjendačen. Zhe Li je svladao Yoshihita Nishioku sa 6-3, 6-2 i donio prednost domaćinima, a Japancima je prvi bod donio Taro Daniel svladavši Ze Zhanga sa 7-6 (3), 6-4.

Subotnji program započinje dvobojem parova, a potom slijede još dva pojedinačna dvoboja.

Dvanaest reprezentacija koje ostvare pobjede u kvalifikacijskim dvobojima, pridružit će se Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, SAD-u, Argentini i Velikoj Britaniji na finalnom turniru koji će biti odigran od 18. do 24. studenoga u Madridu.

DAVIS CUP, kvalifikacije za finalni turnir:

Adelaide: AUSTRALIJA - BOSNA I HERCEGOVINA 2-0
Kolkata: INDIJA - ITALIJA 0-2
Guangzhou: KINA - JAPAN 1-1
Taškent: UZBEKISTAN - SRBIJA 0-1
Uberlandia: BRAZIL - BELGIJA
Frankfurt: NJEMAČKA - MAĐARSKA
Biel: ŠVICARSKA - RUSIJA
Astana: KAZAHSTAN - PORTUGAL
Ostrava: ČEŠKA - NIZOZEMSKA
Bogota: KOLUMBIJA - ŠVEDSKA
Salzburg: AUSTRIJA - ČILE
Bratislava: SLOVAČKA - KANADA