Španjolska La Liga sponzorira Davis Cup

Španjolska nogometna liga (La Liga) iduće četiri godine sponzorirat će završni turnir novog formata teniskog Davis Cupa.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su čelnici La Lige, te vodstvo Međunarodnog teniskog saveza (ITF) i investicijske grupacije Kosmos koja se obvezala uložiti u Davis Cup tri milijarde dolara u razdoblju od 25 godina, a čiji je osnivač i predsjednik nogometaš Barcelone Gerard Pique.

- Ovaj ugovor će uvećati naše šanse da dođemo do većeg broja navijača dok gledaju druge sportove, rekao je predsjednik ITF-a David Haggarty.

La Liga će promovirati tenisko natjecanje tijekom svojih utakmica u Europi, Aziji, Africi, SAD-u i Latinskoj Americi u listopadu.

- La Liga se raduje partnerstvu s Kosmos tenisom jer predstavlja sjajnu priliku za povezivanje našeg branda i brendova naših klubova sa svjetskom ikonom sporta i zabave, rekao je Oscar Mayo, La Ligin međunarodni direktor za razvoj poslovanja.

Najstarije tenisko natjecanje od ove godine igra se u novom formatu, a završni turnir bit će od 18. do 24. studenog u Madridu. Sudjelovanje na završnom turniru osigurale su Hrvatska kao branitelj naslova, Španjolska, Francuska, SAD, Velika Britanija i Argentina, a ostalih 12 ekipa bit će poznato nakon kvalifikacija.

Tih 18 reprezentacija bit će podijeljeno u šest skupina po tri. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije po kriteriju boljeg omjera osvojenih setova i gemova, ostvarili bi plasman u četvrtfinale. Svi mečevi bili bi igrani u formatu s dva pojedinačna meča i jednim dvobojem parova.